Pompoš bude asistentom v Prešove, Tatran opúšťajú Dudáš i Sobol.

25.05.2011 Prešov

Prešov 25. mája (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov ešte stále čakajú na meno hlavného trénera, ktorý ich povedie v novej sezóne za obhajobou majstrovských titulov, no už pred príchodom šéfa lavičky je známe, že jeho asistentom bude Ivan Pompoš.
\"Dohodli sme sa s ním na jeho príchode. Mal síce možnosť pokračovať pri kormidle ženského tímu v Bánovciach, no rozhodol sa uprednostniť našu ponuku. Myslím si, že pre neho to môže byť zaujímavá výzva najmä z dlhodobého hľadiska,\" povedal pre TASR konateľ klubu Miloslav Chmeliar a pokračoval: \"Čo sa týka hlavného trénera, nebudeme nič predbiehať. Máme zlé skúsenosti po tom, čo sme boli už takmer dohodnutí so Zdravkom Zovkom, no nakoniec z toho nič nebolo. Môžem len povedať, že rokujeme s hlavným kandidátom na tento post a že je to známy srbský tréner. Mojou podmienkou je, že bude pracovať s takým kádrom, ktorý mu pripravíme.\"
Do prípravy Tatrana, ktorá odštartuje koncom júna, sa už nezapoja štyria hráči. \"Pivot Peter Dudáš prestúpi do Hlohovca, domov sa vracia aj český krídelník Jan Sobol a zmluvy vypršali aj Vojinovi Menkovičovi a Marekovi Mikécimu. Nahradia ich Boháč a Guzy z Košíc a Česi Číp a Hrstka zo Zubří. Na ľavú spojku sme sa snažili získať Olivera Rábeka, ale Nové Zámky nie sú ochotné sa s nami na túto tému vôbec rozprávať. Máme preto vyhliadnutú posilu z bývalej Juhoslávie,\" informoval Chmeliar.
Tatran sa v novej sezóne pripojí do najvyššej súťaže na Slovensku až v play off a bude účinkovať v \"regionálnej lige\" zloženej z elitných tímov najmä z krajín bývalej Juhoslávie. Navyše ho čaká boj o návrat do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže - Ligy majstrov. \"Ak by sa to podarilo, bolo by to splnenie sna, ktorý má asi každý tréner,\" povedal pre TASR Pompoš, ktorý už dohodu s Prešovom tiež považuje za uzavretú vec, hoci k podpisu ešte len príde. \"Práca v Prešove je veľká výzva a takáto ponuka sa neodmieta. Najskôr som sa cítil ako vo sne, no teraz to už vnímam ako veľkú zodpovednosť.\" Jeho miesto v Bánovciach možno zapláta bývalý reprezentačný tréner Ľubomír Popluhár. \"Môžem len potvrdiť, že sme o tom s vedením klubu hovorili, ešte ale treba vyriešiť viacero otáznikov,\" tvrdil Popluhár.
 

Vyberte región